Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Професор разкри тайната за успешната битка на Германия с вируса

04 май 2020, 10:32 часа • 6524 прочитания

Професор Кристиан Дростен, който е ръководител на вирусологичния отдел на Университетската болница Charite в Берлин обясни успехите на Германия в битката с коронавируса. Както е известно, заразените в страната към днешна дата са 165 664, но смъртните случаи са под 7000, а броят на оздравелите е 132 700.

"Вярвам, че в Германия постигнахме много, започвайки ранна диагностика. Заради което, за разлика от други страни, като показател, не сме имали първи смъртни случаи, а първи потвърдени диагнози. Осъзнаване на това, че вирусът вече е достигнал до ншата страна. Ние взехме мерки и всички се придържахме към тях и се доверявахме на научните данни, така че, в Германия ситуацията се разви добре и имаше относително малка смъртност. Сега можем да си позволим лукса да обсъждаме темата за постепенно завръщане към интензивна терапия за лечение на други заболявания", коментира вирусологът, цитиран от Quorum.

"На Германия гледат с голямо уважение и интерес и задават въпроса: как успяха германците? А това са два важни компонента - ранна и широко достъпна диагностика и вяра в науката, както сред политиците, така и сред населението. И не разбирам защо трябва да хвърляме това зад борда. Ето защо продължаваме напред", допълни Дростен.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес