Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на руския парламент наредил да се изтрият всички статии за хомосексуалността му

16 октомври 2024, 17:08 часа • 706 прочитания

Председателят на Държавната дума (руския парламент) Вячеслав Володин наредил да се „изчистят“ от интернет всички статии за това, че е хомосексуален и че има сурогатни деца, съобщава руската разследваща медия „Проект“.

Още: Братска дружба с КНДР: Путин внесе в Думата "стратегическото партньорство" с Пхенян

Журналистите са установили, че публикациите, в които се говори за хомосексуалността на Володин, са били старателно премахнати от мрежата. Става въпрос за поредица от материали, които се появяват в руските медии в периода 2003 - 2007 г. със заглавия „Русия се управлява от хомосексуално лоби. Любимците на Сурков са отишли в тила на врага“, „Не гледай през ключалката“, „Гей-мечките“ и т.н.

Слухове: касета със запис на Володин с млади мъже

В един от текстовете се твърди, че служителите на Саратовската областна дума, където Володин някога е работил, разполагат с касета, на която чиновникът е заснет в компанията на млади мъже, но няма потвърждение на това твърдение.

Още: "До Страсбург една ракета "Сармат" достига за 200 секунди": Нови заплахи от Русия след решение на Европарламента

Сега е почти невъзможно да се намерят гореспоменатите статии в интернет. Володин ги е премахнал, а авторите им са наказани по съдебен път, пише "Проект".

Освен това ръководителят на Държавната дума е възложил на подчинените си задачата да премахнат копията и препратките към тези статии от мрежата. Той лично контролирал изпълнението на задачата.

Припомняме, че през ноември 2023 г. Върховният съд на Русия призна ЛГБТ общността за екстремистко движение и забрани дейността му в Руската федерация: ЛГБТ общността вече е забранена в Русия, официално се счита за екстремистка.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес