Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подигравки от украинските ВМС за Кримския мост (СНИМКИ и ВИДЕО)

17 юли 2023, 10:00 часа • 20863 прочитания

"Модернизация до ниво подвижен. Нанотехнологии. Освен шегите те бяха предупреждавани, че там почвата е мека, нестабилна и не трябва да се строи подобно нещо." Така се пошегува говорителят на военноморските сили на Украйна Дмитрий Плетенчук след удара по Кримския мост. 

От Службата за безопасност на Украйна съчиниха и стихотворение за случилото се. Ето как изглежда то:

"Соловейко, родной брат, 

Опять мост пошел "поспать"

Да раз... два!"

Говорителят на украинското командване "Юг" Наталия Хуменюк пък коментира, че случилото се може да е руска провокация - заради изтичащата днес, 17 юли, зърнена сделка и отказът (засега) на Русия да я поднови:

Друга подигравка идва от Twitter - че руски военни кораби вече патрулират край моста - не е ли малко късно?

Междувременно руската пропаганда твърди, че движението по моста е възстановено, а задръстванията намаляват. Дали обаче е така е въпрос, който тепърва ще се изяснява, защото задръствания има и от двете страни на моста:

Припомняме, че движението по построения от Русия Кримски мост, свързващ Кримския полуостров с руския Краснодарски край, е спряно поради "извънредна" ситуация. Това съобщи в Телеграм назначеният от Русия губернатор Сергей Аксьонов.

Аксьонов заяви, че е възникнала авария на 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край. Той не предостави повече подробности, но по-късно помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

ОЩЕ: Крим е изолиран, Кримският мост е затворен. Слух за колона на "Вагнер" към Москва (ВИДЕО)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес