Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Планът за победа на Украйна най-сетне ще бъде оповестен

14 октомври 2024, 14:35 часа • 912 прочитания

Първите подробности от Плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски най-после ще бъдат публикувани за широката публика в близките дни. Това заяви посланикът на Украйна в Германия Алексей Макеев, цитиран от германското издание Tagesschau.

По думите му планът включва военни, дипломатически и икономически стъпки, които да принудят Русия да седне на масата за преговори. В него внимание е отделено и на санкциите срещу Руската федерация.

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк вече поясни, че Планът за победа включва искане за повече ракети ATACMS с голям обсег и Storm Shadow, както и разрешение за използване на тези ракети за унищожаване на военни цели дълбоко на руска територия. Ако тези точки от Плана не бъдат изпълнени, войната ще се проточи дълго време и ще компрометира западната политика, заяви той в интервю за The ​​Wall Street Journal.

Още: Зеленски е забранил преговорите с Путин, а не с Русия

Припомняме, че Зеленски обяви на 18 септември, че Украйна е подготвила всички точки от Плана за победа като за да проработи той, трябват бързи решения от партньорите от октомври до декември 2024 г.

Украйна ще запознае Русия с плана си за победа, ако прати представители

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес