Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков за британските санкции: Това е атака срещу бизнеса

31 януари 2022, 16:17 часа • 2527 прочитания

Кремъл разглежда изявленията на британския външен министър Лиз Тръс за възможни нови санкции срещу руски компании като неприкрита атака срещу бизнеса, предава БНР.

"Извънредно тревожна ситуация и тревожно изявление, подкопаващо инвестиционната привлекателност и привлекателността на Великобритания като цяло. Рядко могат да се видят или чуят такива преки заплахи да се атакува бизнесът", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и допълни, че ако Лондон наложи санкции на руския бизнес, Москва ще бъде принудена да предприеме ответни мерки.

"Санкциите са нещо легитимно и нещо официално одобрено с решение на Съвета за сигурност на ООН. В случая говорим за неприкрита атака срещу бизнеса", посочи Песков.

През уикенда британският външен министър Лиз Тръс каза, че Великобритания ще предприеме законодателни стъпки през следващата седмица, които ще ѝ позволят да разшири начините, по които може потенциално да санкционира Русия.

Появявайки се в неделя в няколко сутрешни предавания на британски медии, тя уточни, че всяка компания или всяко лице, които имат връзки с Кремъл, ще отговарят на условията за санкции в случай на руско "нахлуване" в Украйна. "Путиновите олигарси няма къде да се скрият", каза Лиз Тръс.

До края на деня се очаква телефонен разговор между Владимир Путин и Борис Джонсън.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес