Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков: Украйна трябва да бъде освободена от прояви на неонацистки настроения

28 юли 2022, 14:05 часа • 5178 прочитания

Украйна трябва да бъде освободена от проявите на неонацистки настроения. Такива мерки вече се предприемат в хода на "специалната операция за защита на мирното население на Донбас". Това съобщи на 28 юли на брифинг прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, цитиран от "Известия".

Така представителят на Кремъл коментира пред журналисти изявлението, направено ден по-рано от лидера на сепаратистката Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин, че е необходимо да се разшири зоната на "специалната операция", както наричат в Русия войната срещу Украйна, и да се освободят Киев и други "исторически руски градове".

„Кремъл подкрепя нагласата, че е необходимо да се освободи Украйна като цяло от всички възможни прояви на подобни неонацистки настроения. Необходимо е. И е нужно да се вземат мерки, които всъщност се предприемат в съответствие със специалната военна операция, за да се защитят хората в ЛНР и ДНР “, каза Песков.

На 20 юли руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че заради доставките на западни оръжия за Украйна, географските задачи на "специалната операция за защита на Донбас" са се променили. Сега те включват освобождаването не само на самоотцепилите се Луганска и Донецка републики, но и на редица други територии в Украйна.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес