Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Русия доволни от срещата между Путин и Тръмп

14 ноември 2017, 07:14 часа • 2029 прочитания

Съвместното изявление на руския президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп от 11 ноември всява оптимизъм, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов в разговор с журналисти, предаде БГНЕС.

"Контактите между двамата наши президенти, документите, които бяха одобрени от тях в Дананг, внасят оптимизъм", отбеляза той. По негови думи документите "кратко и ясно подчертават", че Русия и САЩ имат "общи цели и общи задачи".

"Ние можем да работим заедно", уверен е Антонов.

На 11 ноември американският президент и руският му колега проведоха разговори в рамките на срещата на високо равнище на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Дананг, Виетнам. Двамата приеха съвместно изявление за Сирия, подкрепено от руския външен министър Сергей Лавров и от държавния секретар на САЩ Рекс Тилерсън. Те потвърдиха важността на наличието на зони на деескалация в конфликтната страна.

По време на срещата Путин каза на Тръмп, че не се е намесвал на изборите в САЩ. Американският държавен глава заяви, че руският президент отрича твърденията за намеса "всеки път", когато двамата се срещнат, добавяйки, че неговият колега изглежда "много обиден" от постоянните обвинения.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес