Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още един резервоар гори след украинска атака срещу петролно депо в Крим (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 23:30 часа • 802 прочитания

Още един резервоар се е запалил във Феодосия, на окупирания полуостров Крим. Петролната база гори след украинска атака. До момента се знае, че общо шест резервоара са повредени или напълно унищожени.

През нощта на 6 срещу 7 октомври имаше украинска атака срещу Крим. На кадри в социалните мрежи се видя, че има пожар в петролната база, но окупационните власти не казват каква е причината. Украинските въоръжени сили вече съобщиха за успешна атака на Феодосия.

Евакуация

Кримският "вицепремиер" Игор Михайличенко е заминал за Феодосия заради пожара. Министерството на транспорта на окупирания полуостров съобщи, че „по технически причини“ е преустановено движението на влакове в участъка Феодосия-Владиславовказ. Около 300 души са евакуирани от Феодосия заради пожара.

Още: Заради атака по петролна база в Крим: Обявено е извънредно положение и евакуация (ВИДЕО)

Сателитни снимки потвърждават силата на пожара в петролната база. От мониторинговата група правят сравнение на радарни изображения от тази сутрин и отпреди една седмица, а разликата е очевидна. Точният час на днешната снимка е 06:40:48 ч. московско време.

Още: Обстрел на Крим: Пожар в петролна база, атакувани са и руски военни летища (ВИДЕО)

Петролното депо във Феодосия е „защитено“ от зенитно-ракетна ПВО система „Панцир-С1“. "Вероятно тя е блокирала нападението", пише "Кримски вятър".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес