Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огън в небето над Беларус: Изглежда е свален поне един руски дрон "Шахед" (ВИДЕО)

05 септември 2024, 06:22 часа • 3060 прочитания

Около 1:30 часа тази нощ в Гомел - беларуската област, която граничи с Украйна, са чути взривове.

Впоследствие се появиха видеокадри, които показват ярка огнена следа в небето, падаща надолу. Предположенията са, че това е свален дрон и то руски, клас "Шахед", пише руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

"Шахед" отново в небето на Беларус

Според беларуския мониторингов канал "Беларуски гаюн" и украинския мониторингов канал "Николаевски Ванек" става въпрос за два дрона клас "Шахед", навлезли в Гомелска област откъм Черниговска област. Заради това във въздуха са вдигнати изтребители на беларуската военна авиация.

И тази нощ в официалния канал в Телеграм на украинските ВВС е пълно с предупреждения основно за изстреляни и приближаващи към цели в Украйна руски дронове клас "Шахед". Областите Чернигов и Суми присъстват в съобщенията.

Вече на няколко пъти в официални сводки на украинските ВВС за последиците от поредната руска атака с дронове срещу Украйна има данни за отклонени към Беларус безпилотни летателни апарати. Съобщенията станаха повече заедно с данни за все по-успешно използване на системи за заглушаване от Украйна: Рекорден брой "паднали сами" дронове "Шахед" в Украйна: Явно заглушаването работи (ВИДЕО)

Още: Беларус официално си призна, че е свалила поне 1 дрон-камикадзе (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес