Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха Силвио Берлускони за „негоден за участие във вота за Европейски парламент“

24 май 2019, 09:30 часа • 4763 прочитания

Комисията за борба с мафията към италианския парламент обяви петима кандидати за евродепутати за „негодни за участие във вота за Европейски парламент“, в това число и милиардера и премиер на страната цели три мандата Силвио Берлускони, съобщава AFP.

Сред отхвърлените кандидати са трима членове на дясно центристката партия на Берлускони „Форца Италия“ и един от крайнодясната партия Casa Pound.

Всички те в момента са разследвани или обвиняеми по съдебни дела, заяви председателя на комисията Никола Мора.

Решението на комисията обаче няма да спре кандидатите от участие в изборите за Европейски парламент, които в Италия ще се проведат в неделя.

Медийният магнат Берлускони се сблъска с поредица от обвинения заради така наречения скандал „Рубигейт“, свързан с неговите партита и връзката му със 17-годишната танцьорка в нощен клуб Карима Ел-Махруг, известна още като "Руби, крадлата на сърца“.

Понастоящем на 82-годишния милиардер е с повдигнати обвинение, за това че е платил на свидетел да даде неверни показания за известните си „Бунга Бунга“ партита.

Берлускони също се разследва и за предполагаемо фалшифициране на свидетелски показания в Милано, Сиена, Рим и Торино, всеки път обвиняван, че плаща на хората да мълчат за неговите така наречени "Бунга Бунга" партита. 

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес