Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови атаки с дронове срещу руски петролни мощности (ВИДЕО)

12 октомври 2024, 08:15 часа • 1267 прочитания

Поредна серия от атаки с дронове срещу руски петролни мощности стана факт през изминалата нощ.

В окупирания от руснаците украински град Ровенки, Луганска област, пламна петролна база. За момента няма официална информация относно нанесените щети.

В Краснодарски край също имаше атаки - в Славянск на Кубан и Приморско-Ахтарск. И на двете места има петролни мощности - рафинерии и депа. Губернаторът на Краснодарския край Венямин Кондратиев съобщава за щетите по покривите на две частни къщи в Славянск, а в Приморско-Ахтарск - за изпочупени прозорци на една къща и подпален автомобил, като няма пострадали хора и в двата случая.

Още: Кремъл призна: Намаляват приходите от петрол и газ

"Инфраструктурните съоръжения в района работят нормално. И в двата случая общинските ръководители ще помогнат за възстановяването на пострадалото имущество", уверява Кондратиев.

Руското военно министерство съобщава, че тази нощ дежурните системи за противовъздушна отбрана са унищожили и прехванали 47 дрона от самолетен тип. 17 са свалени над територията на Краснодарския край, 16 над Азовско море, 12 над Курска област, 2 над Белгородска област. Украинските ВВС съобщават, че тази нощ Русия е изстреляла 28 дрона клас "Шахед" по цели в Украйна - 24 са свалени, още 2 са "приземени" с електронно заглушаване.

Още: Заради атака по петролна база в Крим: Обявено е извънредно положение и евакуация (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес