Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не можем да спечелим така срещу Украйна - бивш руски депутат говори (ВИДЕО)

21 ноември 2022, 19:01 часа • 5076 прочитания

Не можем да спечелим войната по този начин. Затова ни трябва примирие - в момента е очевидно, че не можем да осъществим необходимите офанзивни операции. Това заяви бившият руски депутат Захар Прилепин, който е част от т.нар. Национал-болшевишка партия, в предаването на Олга Скабеева по руския канал "Русия-1".

"Русия не иска, не желае, а можем да предположим и не може да води тотална война (срещу Украйна) до победа", подчерта Прилепин.

За нас е стратегически важно да протакаме, каза още бившият руски депутат. И добави, че Русия трябва да удвои силите си на украинския фронт, защото сега не може да провежда атакуваща война.

По сегашния начин, който така радва (националистите), с тези удари (явно визирайки ударите с крилати ракети и дронове) няма да победим Киев, няма да го принудим да капитулира, смята още Прилепин. Той беше доста картинен - ще спираме тока им за седмица или две, но няма да помогне. "Принципът на моркова и тоягата е по-добър", заяви бившият руски депутат, но бързо уточни, че най-добре би било хем разрушена енергийна инфраструктура в Украйна, хем военна победа за руснаците.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред контролираната от режима на Путин държавна информационна агенция ТАСС, че Путин вече бил казал, че "специалната военна операция" (така Кремъл нарича подпалената от него война в Украйна) няма за цел да смени режима в Киев.

ОЩЕ: Известна руска пропагандистка бе изгонена от Германия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес