Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На корицата на Vogue: 102-годишна оцеляла от Холокоста с важно послание (СНИМКИ)

19 юни 2024, 11:06 часа • 3287 прочитания

Маргот Фридландер, която е на 102 години и е оцеляла от Холокоста, ще бъде на корицата на специален двоен брой на германското издание на "Vogue", посветен на любовта, предаде Пи Ей Мидия/ДПА, позовавайки се на списанието.

За корицата на броя за юли и август Фридландер позира, облечена в червено палто. Изданието разказва за преживяното от нея по време на нацисткия период, завръщането ѝ в Германия и обществената ѝ ангажираност като оцеляла от Холокоста.

Без злоба и предубеденост

Още: Ако почетем с минута мълчание всеки от тях, ще мълчим 11 години и половина

Редакционният екип се е срещал с Маргот Фридландер четири пъти за изготвянето на обширния материал за нея, който ще бъде поместен на "много страници". От германското издание на "Vogue" наричат Фридландер "най-позитивния човек". "Тя е известна на мнозина като оцеляла от Холокоста, но е преживяла не само нацистите, но и предателството и загубата. Тя има всички основания да бъде озлобена, но остава непредубедена и отказва да вземе страна", казват още от екипа. 

Маргот Фридландер е един от малкото живи свидетели на преследването и убийствата на евреи по време на нацистката ера. Тя е награждавана няколко пъти за усилията си да гарантира, че ужасите от този период няма да бъдат забравени. Двойният брой на "Vogue" ще излезе на 22 юни, съобщава БТА.

Още: Британската модна библия "Vogue" вече е с нов редактор

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес