Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж застреля служител на ОМОН в центъра на Санкт Петербург (ВИДЕО и СНИМКИ)

24 февруари 2023, 14:06 часа • 2190 прочитания

Тази сутрин, 24 февруари, жител на Узбекистан е открил стрелба в центъра на Санкт Петербург като е ранил тежко в корема служител на ОМОН, руската специализирана полицейска част за борба с безредиците.

Според медии, 50-годишният Тигран Хачикян е излязъл от вкъщи, предварително подготвил две пушки помпи, патрони, два коктейла "Молотов" и тон колона. Вземайки всичко това със себе си, той хванал такси и стигнал до една от метростанциите в града. Тук около 11:50 ч. московско време мъжът извадил тонколоната и пуснал музика. Когато няколко служители на ОМОН се приближили до него, той им казал: "Бягайте!". След като един от полицаите се опитал да го задържи, Хачикян извадил пушката и открил стрелба по него, съобщи "Фонтанка".

По-късно излязоха подробности - мъжът разказва, че взел две оръжия, куршуми за тях, два коктейла "Молотов" и на тонколоната пуснал "Вставай страна огромная".

ОЩЕ: Нож в гърба на Лукашенко: Издигнаха украинското знаме върху жилищен блок в Минск (СНИМКИ) 

Нападателят е бил задържан, а тежко раненият полицай е откаран в болница с рани в корема, гърба и таза. Мястото е отцепено.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес