Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малта дава ваучери на туристите

21 май 2021, 12:03 часа • 14319 прочитания

Докато много европейски правителства търсят начини да възстановят доверието на гражданите чрез различни инициативи, Малта се откроява с раздаването на парични ваучери – правителството във Валета заделя 50 млн. евро за увеличаване на потреблението в страната, отбелязва електронното издание на македонския вестник „Вечер“.

Всеки граждани над 16-годишна възраст ще получи ваучер от по 100 евро. Решението на Валета е с цел да се възстанови потреблението и оттам – икономиката, засегната от пандемията от новия коронавирус, предаде агенция Фокус.

Следвайки подобна схема от миналото лято, министърът на икономиката Силвио Шамбери заяви, че ваучерът от 60 евро може да се похарчи за ресторанти и туристически обекти, а ваучерът от 40 евро - за магазини и други услуги. Те ще бъдат получени от приблизително 25 000 компании.

Малта, която се опитва да увеличи разходите за туризъм, миналия месец предложи на туристите до 200 евро, ако останат на средиземноморския остров поне три дни. Сумата на ваучера ще зависи от ранга на хотела, в който са отседнали туристите.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес