Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Лъжем себе си, рано е за шампанско": Руските пропагандисти са тъжни след превземането на Угледар (ВИДЕО)

03 октомври 2024, 11:04 часа • 2876 прочитания

Отново руски пропагандист направи тъжни заключения за войната в Украйна и отново това се случи в политическото шоу на главния рупор на Кремъл Владимир Соловьов по държавната руска телевизия. Напоследък това се случва все по-често, а нерадостната картина този път бе представена от пропагандиста Михаил Ходоренок и бе по повод съобщението, че руските сили най-после са превзели Угледар.

Украинците няма да се предадат или да капитулират

По думите на Ходоренок в руските медии силно се преувеличават "успехите" на Руската федерация във войната.

Положението на руските войски на фронта е тежко и превземането на Угледар не променя това, не се поколеба да заяви открито пропагандаторът в предаването пред милионната руска аудитория. 

Бойният дух на украинските въоръжени сили остава висок и украинците няма да се предадат или да капитулират, предупреди той.

Още: Случи се немислимото: Руски пропагандист призова в ефир за край на войната (ВИДЕО)

"Ние лъжем сами себе си, че морално-психологическото състояние на Въоръжените сили на Украйна е лошо, че там има случаи на отказ да се водят бойни действия, че се напускат бойни позиции... Ако ситуацията беше такава, каквато се представя в нашите доклади, то ние отдавна щяхме да сме на източния бряг на Днепър. Засега ситуацията не е такава", каза пропагандаторът.

"Противникът не показва да е отслабен"

Да, ние имаме някои успехи, но украинците запазват своите резерви, подчерта Ходоренок. Досега 14 бригади от украинските въоръжени сили не са влизали в сражения и при критична обстановка ще бъдат задействани и въобще противникът не показва нищо такова, което да говори за това, че е отслабен, тъжно констатира той.

"Така че е рано да отваряме шампанското въпреки всички успехи", унило добави той.

В Курска област украинците не щат нито безразборно, нито дори организирано да отстъпват

От своя страна водещият Соловьов допълни, че въпреки всички изявления не виждал никаква промяна и в Курска област, където руснаците все така не могат да се справят с навлезлите украински войски.

Още: Руските пропагандисти признаха: Украинците вече до такава степен ни ненавиждат, че са готови на всякакви саможертви (ВИДЕО)

"Да, там обещаха за ден-два-три да се реши проблемът, но вече два месеца съпротивата на Въоръжените сили на Украйна не само не отслабва, но те продължават да атакуват, да удържат позициите си и въобще не възнамеряват да започнат не само безразборно, но дори и организирано отстъпление", съгласи се печално Ходоренок.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес