Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар от детската болница в Киев е сред жертвите на руската атака

11 октомври 2022, 15:39 часа • 1288 прочитания

Лекар от детската онкологична болница "Охматдит" в Киев е сред загиналите при руските ракетни удари по Украйна от 10 октомври, съобщават от лечебното заведение.

Оксана Леонтиева е била на път за работа, след като е оставила 5-годишния си син на детска градина, когато една от ракетите е ударила украинската столица.

"Колата ѝ изгоря до основи в центъра на Киев", съобщиха от болницата във Facebook.

Леонтиева е била хематолог, който е работил в отделението за трансплантация на костен мозък в "Охматдит" в продължение на 11 години.

"Тази млада жена беше истински професионалист и подкрепа за своите пациенти и колеги", допълват от болницата. "Тя беше всеотдаен и отговорен човек и лекар... Изказваме съболезнования на семейството, близките и колегите на Оксана Леонтиева. Това е голяма загуба за "Охматдит" и за цяла Украйна".

Беларуската опозиционна телевизия NEXTA съобщава в профила си в Twitter, че 5-годишният ѝ син е останал без нито един от двамата си родители, тъй като баща му е починал преди 6 месеца.

В понеделник Кремъл предприе серия от смъртоносни атаки в Киев и други големи украински градове, при които загинаха 19 души, а над 100 бяха ранени.

ОЩЕ: Forbes: Руските ракети от атаките на 10 октомври струват между $400 и $700 млн.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес