Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крим започва да изпитва затруднения с хранителните продукти

04 април 2014, 08:42 часа • 12455 прочитания

В Крим вече започнаха да възникват проблеми с хранителните продукти. „Проблемните” продукти за региона са яйца, захар, растително масло и мляко, съобщи министърът на аграрната политика и храните на републиката Николай Полюшкин.

По неговите думи, тези четири продукта не могат да бъдат осигурени в пълна степен на полуострова. В Крим няма нито един обект, в който да се произвежда растително масло в промишлено количество, пише Агенция "Фокус".

Проблемите за Крим не се изчерпват само с хранителните продукти. Полуостровът няма и енергийни мощности и е крайно зависим от мрежата на Украйна. След като стана ясно, че Русия ще анексира Крим, Киев спря безплатното подаване на ток и обяви, че оттук насетне електричеството ще трябва да се плаща.

За да компенсират икономическите удари в едни сектори, в Крим вече търсят ударно подобрение в други. Полуостровът е готов да поеме около шест милиона туристи през летния сезон.

"Всички посетители на полуострова ще ползват отстъпки от 10 до 25% от цената за настаняване", обяви министърът на туризма Елена Юрченко. Туристическият сезон започва на 1 май.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес