Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крим пак не спи заради обстрел с ракети и дронове (ВИДЕО)

02 август 2024, 06:46 часа • 1692 прочитания

Поредна безсънна нощ за окупирания незаконно още през 2014 година от Руската федерация полуостров Крим.

Въздушна тревога е била обявена към 1:30 часа българско време, като руската ПВО е стреляла в района на Севастопол, става ясно от поредица съобщения в официалния канал в Телеграм на назначения от руснаците губернатор на града Михаил Развожаев. В канала са публикувани съобщение както за опасност от обстрел с балистични ракети (най-вероятно визира ATACMS), така и с дронове.

Отделно, и Развожаев, и украинският телеграм канал "Кримски вятър" съобщават за паднали отломки – Развожаев твърди, че са от свалена ракета. Губернаторът казва, че по предварителни данни руската ПВО свалила 4 въздушни цели и има паднали отломки от ракети и дронове на 6 места в Севастопол. Затворен поне до 12 часа на обяд е и булевард "Остряков" заради отломки от ракета, официалното твърдение е от ATACMS.

Още: Пожари спряха тока на 53 000 души в Крим

Същевременно "Кримски вятър" съобщава за взривове още в Балаклава, Саки, Евпатория. Потребители на канала казват, че след първите експлозии в района на Севастопол, руснаците са вдигнали във въздуха военни самолети от летище "Белбек". То многократно стана украинска цел в хода на цялата война.

Данни: Русия се готви да отстъпва от Крим, погром за две големи руски танкови атаки (ОБЗОР - ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес