Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Котаракът на британското правителство за малко да "пробие" охраната на Тръмп

05 юни 2019, 08:15 часа • 2539 прочитания

Котаракът Лари, официалният ловец на мишки на "Даунинг стрийт" 10, едва не предизвика политически инцидент по време на посещението на Доналд Тръмп в премиерската резиденция в Лондон, пише в. Daily Express, цитиран от БГНЕС.

Първият британски домашен любимец най-необезпокоявано се подслони под бронирания автомобил на американския президент, паркиран пред резиденцията на британския премиер Тереза Мей. По същото време Мей и Тръмп водеха важни разговори, за която Лари очевадно и нехаеше, като опита да влезе в самата кола, но не успя. Действията на Лари можеха да попречат на графика на Тръмп, но в крайна сметка котаракът е бил успешно примамен да излезе изпод колата, за да може тя да потегли.

12-годишният котарак е добре познат с лудориите си в Уестминстър. Той пристигна в премиерската резиденция още по времето на Дейвид Камерън и остана като Главен ловец на мишки. Преди две години обаче Лари беше "изловен" от репортерска камера да пуска на свобода една от хванатите от него мишки и котаракът беше обвинен в немарливост на работното си място и дори мързел.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес