Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой ще смени Илияна Йотова в Европарламента?

13 ноември 2016, 20:20 часа • 3314 прочитания

Генерал Румен Радев е новият президент на България, а вицепрезидент става Илияна Йотова. Това става ясно от данните на екзит пол проучванията.

Йотова ще трябва да напусне поста си на евродепутат. Неофициално се говори, че нейното място в Европейския парламент ще заеме Петър Курумбашев. Все още обаче няма потвърждение на тази информация.

Йотова е в ЕП от 2007 г. През втория си мандат като депутат в Европейския парламент Илияна Йотова е заместник-председател на Комисията за борба срещу организираната престъпност, корупция и пране на пари (CRIM); заместник-председател на Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС – Молдова; член е на Комисията по рибно стопанство (PECH), на Комисията по петиции (PETI), на Делегация в Парламентарна асамблея Евронест (DEPA); Заместник-член е на Комисията по заетост и социални въпроси (EMPL). Заместник-председател на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) и на Делегацията в Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране ЕС – Черна гора (D-ME). Член на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието. Заместник на Комисия по регионално развитие, Комисия по правата на жените и равенството между половете и Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб (DMAG).

Една от генералните теми в работата на Йотова е свързана с Черно море и мястото на черноморския регион в морската политика на ЕС.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес