Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Киев за предстоящата контраофанзива: Ще бъде изненада за много украинци

20 април 2023, 13:08 часа • 7163 прочитания

Предстоящото контранастъпление на украинските въоръжени сили ще бъде изненада не само за руските окупатори, но и за самите украинци. Това заяви Федир Вениславски, член на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната Рада на Украйна в ефира на "Радио Свобода" на 20 април (ВИДЕОТО от 25:50 мин)

Според него украинските защитници ще атакуват руските сили в окупираните територии съвсем не по начина, който очакват в Руската федерация.

"И когато това се случи, как, в какви направления - това ще бъде изненадата, която нашите врагове най-малко очакват. И мисля, че това ще бъде изненада не само за руските военни и за руското общество, но и за много украинци", каза той.

Вениславски разказа и как руснаците "се подготвят“ за бъдещото контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. По-специално той има предвид публикации в социалните мрежи и дискусиите в токшоута по руските държавни телевизии, където се спекулира къде и как ще се случи това. Те се страхуват изключително много, посочи Вениславски.

ОЩЕ: Украинската контраофанзива започва, в Русия ФСБ гони врага с партиен билет (ВИДЕО)

Украинското командване на Въоръжените сили на Украйна, командирът на оперативно-тактическата група "Хортица" генерал Александър Сирски и много други правят всичко възможно да нанесат възможно най-големи щети на Въоръжените сили на Руската федерация и на други военни формирования в окупираните територии. Става дума за онези населени места, където продължават ожесточените боеве - Бахмут, Маринка, Авдиевка, отбеляза политикът. "Тоест това ще ни позволи да освободим нашите територии най-ефективно в бъдеще", добави той.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес