Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Мидълтън сбъдна мечтата на болно от рак момиче (СНИМКИ)

04 октомври 2024, 10:10 часа • 412 прочитания

42-годишната кралска особа Кейт Мидълтън - която миналия месец обяви, че е приключила профилактичната си химиотерапия, след като по-рано през годината претърпя операция на корема - и съпругът ѝ принц Уилям се срещнаха с начинаещата фотографка Лиз Хатън в замъка Уиндзор в сряд, 2 октомври, след като тя е снимала церемонията по встъпване в длъжност, извършена от принца на Уелс. 16-годишното момиче е било трогнато от "човечността" на кралската двойка.

Лиз, на която е казано, че ѝ остават между шест месеца и три години живот, след като ѝ е поставена диагноза за рядка и агресивна форма на рак, наречена дезмопластичен дребноклетъчен тумор, призна, че е била в "огромен шок", когато двойката е влязла в стаята. Тя споделя за предаването "Днес" на BBC Radio 4: "Никой от нас не го очакваше непременно - с изключение на малкия ми брат, очевидно! Разговорът с тях беше невероятен, защото беше като разговор с всеки друг, като с нормален човек. Нямаше някакво величие в тях, имаше само човечност и доброта".

Още: Кейт Мидълтън с първа публична поява след края на химиотерапията (СНИМКИ + ВИДЕО)

Да сбъдваш мечти

Лиз беше поканена на церемонията, след като майка ѝ Вики Робойна сподели "фотографския списък" на тийнейджърката в X, а Уилям научи за вирусния пост чрез благотворителната организация London Air Ambulance, на която той е патрон, пише БГНЕС. Майка ѝ добави: "Бихме ли избрали да имаме Лиз завинаги и да не преживеем нищо от това - разбира се, че бихме. Но това не е на дневен ред и ние сме много благодарни, че хората се постараха да направят нещо за нея и да сбъднат някои от мечтите ѝ".

Снимки от срещата с Лиз, включително с Катрин, която прегръща тийнейджърката, бяха споделени в профила на кралската двойка в Instagram заедно с лично пожелание. То гласеше: "За мен беше удоволствие да се срещна с Лиз днес в Уиндзор. Талантлива млада фотографка, чиято креативност и сила вдъхновяват и двете ни. Благодаря ти, че сподели с нас своите снимки и история. У и К".

Още: За първи път в света: Тестват ваксината срещу рак на белите дробове

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес