Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калфин: Отношението към децата е знак за зрелостта на една държава

05 април 2016, 09:48 часа • 1285 прочитания

"Отношението към децата е знак за зрелостта на една държава. Днес има много предизвикателства - някои са нови, други стари", заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на конференцията на високо равнище на Съвета на Европа за представяне на новата Стратегия за правата на детето 2016-2021 г.

"Безспорно някои са свързани с промените в комуникационната сфера, в начина, по който цифровите медии създават алтернативно възпитание на децата и младите хора. Ако не вземем мерки, може да се превърне във формално образование. Темите свързани с детската бедност показват зрелостта на едно общество за своето бъдеще", подчерта Калфин, цитиран от Topnovini.bg.

Той посочи, че предвиждат закриване на интернатите. "Развихме системата на приемните семейства. Дадохме на децата да бъдат отглеждани в среда близка до семейната. Има над 560 видове социални услуги за децата", допълни той.

По темата за бежанците, Калфин заяви, че през последните месеци има голямо нарастване на непридружените деца. "Идват без документи и пътуват без родителите си", уточни вицепремиерът. Според него това граничело с трафика на деца.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес