Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиров обеща 1 милион долара за информация за чеченски бойци в Украйна

26 април 2022, 13:00 часа • 43709 прочитания

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че е готов да плати един милион долара за информация за местонахождението на "батальоните на шейх Мансур и Дудаев", които участват в инвазията в Украйна. Това заяви Кадиров в своя канал в Telegram.

„Обявявам един милион долара (има меценат, който е готов да дари) на този, който може да каже къде се намира този т.нар. Шейх-Мансуровски и Дудаевски батальон“, обяви Кадиров.

По думите му тези хора трябва или да бъдат унищожени, или да коленичат и да поискат прошка от народа си. Батальонът „Джохар Дудаев“ е доброволчески батальон, сформиран през 2014 г. в Дания и участващ в конфликта в Източна Украйна, подобно на батальона „Шейх Мансур“. Последният е част от Украинската доброволческа армия от 2015 г.

Чеченският ръководител добави още, че „специалната операция за освобождаване на Украйна от нацистите“ върви по план – „тихо, мълчаливо, без да бърза“.

По-рано Кадиров заяви, за прочистване на „Азовстал“ от "националисти" и че мариуполското металургично предприятие ще премине под контрола на руските въоръжени сили на 21 април "преди или след обяд", но още същия ден руският президент Владимир Путин забрани щурмуването на предприятието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кадиров обяви изпращането на още една група доброволци в Донбас (ВИДЕО)

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес