Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертви и ранени при взрив на автобус във Воронеж

13 август 2021, 21:20 часа • 2662 прочитания

Експлозия стана в пътнически автобус в центъра на Воронеж. Две жени загинаха в интензивно отделение, а други 18 бяха ранени, предаде БГНЕС.

Първоначално имаше версия за експлозията на газови бутилки, но представители на превозвача и властите заявиха, че автобусът се движел с дизелово гориво. Шофьорите ще молят пътниците да обърнат внимание на чужди предмети, каза губернаторът.

Една от жертвите на експлозията почина в интензивно отделение. "Жена с отделяне на долната една трета на крака е починала в интензивно отделение", съобщиха около полунощ от Воронежкото регионално здравно управление.

В петък сутринта Министерството на здравеопазването съобщи, че общият брой на пострадалите е нараснал до 19, а състоянието на трима от тях се оценява като тежко - те са в реанимация. По-късно губернаторът на района на Воронеж Александър Гусев каза, че втората жертва е починала в болницата в резултат на експлозията. "Тъжна новина. Друга жертва, родена през 1966 г., почина в БСМП№1. Моите съболезнования на семейството и приятелите“, написа той..

Прокурорът на Ленинския район на Воронеж Юрий Бурсов заяви по -рано, че 12 пътници са получили наранявания с различна тежест. Общо според него в автобуса е имало 35 пътници. Причините за инцидента така и остават неясни. ТАСС също писа, че автобусът е бил на газ. Само че представител на превозвача заяви пред РИА Новости, че при тях всички автобуси са дизелови.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес