Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избягали: Тримата заподозрени за атака с нож срещу тв водещ са напуснали Англия

03 април 2024, 10:12 часа • 1245 прочитания

Трима мъже, заподозрени в нападението с ножове срещу ирански телевизионен водещ в Южен Лондон, са напуснали Обединеното кралство, съобщи столичната полиция, цитирана от БНР.

Още: Нападение с нож в Париж, има ранени (ВИДЕО)

Познал трима заподозрени

36-годишният Пурия Зераати беше намушкан пред дома си в Уимбълдън в петък следобед и постъпи в болница. Няколко дни по-късно той беше изписан. Водещият разследването Доминик Мърфи каза, че Отделът за борба с тероризма е идентифицирал трима заподозрени, за които смята, че са напуснали Обединеното кралство в рамките на часове след нападението.

Още: Ирански гражданин намушка жена в Атина (ВИДЕО)

Детективите са установили, че Зераати е бил приближен от двама мъже на улицата и е бил намушкан, след което те са избягали в синя "Мазда", управлявана от трети мъж. Малко по-късно колата е намерена изоставена в района на квартал "Ню Малдън".

Не се знае какви са мотивите

"Установихме, че след като са изоставили превозното средство, заподозрените са пътували до летище Хийтроу и са напуснали Обединеното кралство", каза капитан Мърфи. Той уточни, че сега се работи с международни партньори, за да бъдат установени допълнителни подробности.

Още: Заплашвал ги: Френски полицаи застреляха мъж

Доминик Мърфи добави, че столичната полиция все още не е в състояние да предостави информация за мотива на нападението, но разследването продължава да се води от офицери за борба с тероризма, заради професията на Зераати, в съчетание със скорошните заплахи към базирани в Обединеното кралство ирански журналисти.

Иранският режим отрече всякакво участие.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес