Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат да ни изтрият от лицето на земята: Пореден град в Подмосковието остана без отопление в студа (ВИДЕО)

09 януари 2024, 11:25 часа • 6692 прочитания

Град Дмитров в Московска област е поредно населено място в Русия, останало без отопление в мразовитите януарски дни. Заради течове в топлопреносната мрежа отоплението на града е преустановено, спряна е и топлата вода, съобщи градският управител Иля Поночевни в телеграм канала си. 

Припомняме, че на 4 януари в град Подолск, отново в Подмосковието, се спука топлопровод в момент, когато температурите в града достигнаха -24 градуса по Целзий. Почти 20 хиляди жители на един от микрорайоните на Подолск - Климовск останаха без отопление.

ОЩЕ: Кучи студ в Русия, куп жалби как в Московска област няма парно (ВИДЕО)

Последствията от аварията все още не са отстранени. Наложи се дори руският президент Владимир Путин да се намеси в ситуацията. 

Същевременно жители на още един град - Воснесенск пак в Подмосковието записаха видео до Путин, в което се оплакват, че реконструкцията на отоплителната централа се отлага от година на година и животът в тези условия става все по-труден за местните, но властите не предприемат нищо. "Оставаме с усещането, че искат да ни изтрият от лицето на земята", казват жителите на града.

ОЩЕ: Мнение: За руснаците да изстрелят ракети срещу Украйна за 1 млрд. долара е по-важно отколкото да си прокарат водопровод и да си измият задниците

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес