Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инфанта Кристина ще бъде съдена

22 декември 2014, 14:21 часа • 27359 прочитания

Испанската инфанта Кристина - сестра на крал Фелипе Шести, ще бъде съдена за данъчни престъпления. Информацията съобщи съдът в Палма де Майорка на Балеарските острови, където се разследва аферата, съобщи Франс прес.

49-годишната Кристина де Бурбон е първият член на испанското кралско семейство, който ще бъде изправен пред съд, откакто монархията бе възстановена през 1975 г., припомня БТА.

Съдия Хосе Кастро отхвърли днес прокурорската препоръка Кристина да бъде глобена, а делото да е само срещу съпруга й Иняки Урдангарин, отбеляза Асошиейтед прес. Съдията счита, че инфантата е пряк съучастник в укриване на данъци в размер на 337 138 евро чрез фирмата "Айзоон", на която тя се е явявала съсобственик, заедно с мъжа си.

Припомняме ви, че обвинението срещу сестрата на испанския крал Кристина за пране на пари беше свалено. Въпреки това тя ще бъде съдена за данъчна измама.

Съпругът на инфантата Иняки Урдангарин е заподозрян, че заедно с бивш сътрудник е завлякъл 6,1 милиона евро държавни пари чрез сдружението с идеална цел "Ноос". Кристина е подозирана, че е сътрудничила активно със съпруга си, използвайки за лични цели част от откраднатите суми.

Двойката беше отстранена от официалната дейност на кралското семейство.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес