Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И в Русия Ковид настъпва отново

07 август 2024, 06:32 часа • 1403 прочитания

Заболеваемостта от коронавируси в Русия започва рязко да нараства, предаде изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС: Ковид предупреждение за Гърция: Какво ново

Руският федерален оперативен щаб за борба с коронавирусната инфекция оценява увеличението на броя на заболелите между 29 юли и 4 август на почти 8000 души, което е с 28% повече от предходната седмица. Експертите, включително главният специалист по инфекциозни болести към руското здравно министерство, не изключват ръст с началото на есента поради сезонни фактори и появата на нови щамове и варианти на вируса. В същото време лекарите не призовават за възобновяване на масовата ваксинация.

В Русия понастоящем на всеки 100 000 души се падат 5,43 пациенти с коронавирус. Иначе увеличение е отчетено в 58 области на Русия. През изминалата седмица в страната са идентифицирани общо 7 777 нови пациенти, като 886 души с коронавирус са хоспитализирани (с 0,6% по-малко в сравнение с предходната седмица). Увеличение на броя на хоспитализациите е настъпило в 29 региона, отбелязват оперативните служители според БГНЕС.

През седмицата са се възстановили 7785 души с коронавирусна инфекция, което е със 7,5% повече в сравнение с предходната седмица. Десет пациенти са починали за същото време.

Още: Над два пъти са се увеличили случаите на COVID-19 за седмица в страната

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес