Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готви се провокация със сбиване срещу Алексей Навални: Христо Грозев предупреждава

17 април 2023, 07:48 часа • 3261 прочитания

До края на седмицата може да има провокация срещу Алексей Навални – опит за сбиване с друг затворник. Това заяви българският журналист Христо Грозев.

Здравословното състояние на Алексей Навални се влошава. Той постоянно бива ваден и вкарван обратно в карцер, заяви Грозев, добавяйки, че редовно Навални е бил в компанията на болен затворник, явно за да се зарази.

За 2 седмици загуби 10 килограма, има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани, защото местната медицинска служба не дава информация, добави българският журналист пред Нова телевизия.

За Грозев шумотевицата около Навални помага, за да бъде той опасен. Причината – голяма част от работещите в затвора внимават за отзивите и не искат да им бъде търсена в бъдеще отговорност.

По другия скандал Грозев заяви следното – арестуваният 21-годишен Джак Тейшейра действително е имал достъп до такива секретни документи. Според Bellingcat, той е неуравновесен и е искал да се доказва – въпросът е как е било допуснато той да бъде назначен на такава служба. Грозев очаква скоро да има големи промени в американската система за сигурност.

Българският журналист смята, че изтеклите секретни документи като цяло са верни, с изключение за руските жертви за войната. Това обаче е аналитична оценка на ЦРУ – за българските МиГ-ове за Украйна не мисля, че е измислено изцяло, каза той.

Военен експерт: Предложили сме МиГ-29 на Украйна, но така че да не ни ги поискат

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес