Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Геолокализирани кадри уличиха в лъжа лидера на ДНР, че украинците ударили болница в Макеевка (ВИДЕО)

05 юли 2023, 12:33 часа • 4024 прочитания

Назначеният от Русия ръководител на самопровъзгласилата се Донецка народна република (Донецка област на Украйна) Денис Пушилин заяви, че при удара в Макеевка през нощта между 4 и 5 юли украинските сили са поразили болница и жилищни сгради. Това обаче се оказа поредната лъжа на руската пропаганда.

Снощи силна експлозия разтърси окупирания от руснаците град в Донецка област. Малко по-късно Стратегическото командване на украинската армия заяви, че е ударен руски склад за боеприпаси и е напълно унищожен.

След полунощ Пушилин написа в „Телеграм“, че украинските сили обстрелвали жилищни райони и болничен комплекс в квартал Червоногвардейски. Според лидера на т.нар. ДНР, роден в Макеевка през 1981 г., имало 25 жертви, включително две деца, а щети били нанесени на няколко апартамента, болници, училища и детски градини.

Само че се появиха геолокализирани кадри, показващи, че е нанесен удар именно по склад за боеприпаси. Руските сили са складирали голямо количество боеприпаси в двора на незавършена жилищна сграда, което предизвиква експлозия.

ОЩЕ: Оценка от САЩ: Русия трудно ще предизвика ядрен инцидент. Киев с интересна тактика в контраофанзивата (ВИДЕА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес