Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естония стана третата страна, която прекратява лиценза на руската телевизия "Дождь"

08 декември 2022, 14:12 часа • 1555 прочитания

Естония, след Латвия и Литва, стана третата държава, която спира излъчването на руския телевизионен канал "Дождь", който се считаше за опозиционен на руските власти. Лицензът на телевизията бе отнет след думите на водещия Алексей Коростельов, че е необходимо да се помогне на мобилизираните руснаци на фронта в Украйна. Това съобщава естонското издание Postimees

Лицензът даваше право на канала да разпространява своите предавания на територията на Европейския съюз, САЩ и трети страни. Естония стана третата страна, която спря да го излъчва.

В Естония "Дождь" се излъчваше от операторите Telia, Elisa и Home 3. „Сред телевизионните пакети на Elisa "Дождь" е предпочитаният канал, така че спирането му ще засегне немалка част от клиентската база“, каза мениджърът на компанията Таави Тедер.

Припомняме, че на 1 декември в ефира на телевизионния канал водещият Алексей Коростельов коментира, че репортажите им помагат за оборудването на руската армия. „Надяваме се, че успяхме да помогнем на много военни, включително с оборудване и дори само с елементарни удобства на фронта", каза той тогава.

ОЩЕ: След Латвия Литва също анулира лиценза на руската телевизия "Дождь"

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес