Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган срещу Путин: Социалните мрежи се забавляват с развоя на събитията

11 юли 2023, 22:31 часа • 10470 прочитания

Последните действия на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, които болезнено засегнаха Кремъл и в частност руския диктатор Владимир Путин, от няколко дни са във фокуса на вниманието на потребителите в социалните мрежи.

Сериозните удари срещу престижа на Путин от страна на Ердоган наистина зачестиха и то за съвсем къс период от време. Това са разрешението на Ердоган украинските командири от "Азовстал" да излязат от домашния арест и да се приберат в родината си, зелената светлина за членството на Швеция в НАТО, застъпването за ускореното приемане на Украйна в Алианса и подписаният меморандум за започване на строителството на завод за дронове на територията й. Неслучайно в Съвета на Руската федерация се заговори, че Турция от неутрална държава се превръща в неприятелска, Ердоган бе наречен "глупав" и "импулсивен", а решенията му - удар с нож в гърба. ОЩЕ: Москва: Турция се превръща от неутрална в неприятелска държава

ОЩЕ: Ердоган, дръж се прилично!: Бабите на Путин смъмриха турския президент за лошо поведение (ВИДЕО) 

Шокът за Путин не би трябвало да е малък. Гръцка медия припомни негови думи, че на Ердоган може да се разчита: "Ердоган е човек, който си държи на думата щом сме се разбрали за нещо. Може да ни е трудно да се споразумеем, но ако сме се споразумели, се стараем да го изпълним." 

Ето как изглеждат нещата и за много руснаци:

Разбира се, появиха се и забавни мемета като тези:

Путин спира да следва Ердоган в Instagram

или Путин обявява, че Ердоган няма да бъде поканен на рождения му ден.

Не мина и без поздравления за приноса на Путин за разширяването на НАТО: "Първо Финландия, после Швеция, следващата е Украйна".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес