Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на Дугин загина във взрив, може би Дугин е бил основна цел

21 август 2022, 02:52 часа • 20036 прочитания

Дъщерята на Александър Дугин, който е считан за ултранационалистичен идеолог на концепцията за "новия (руски) свят" и е известен като "мозъка на Путин", е загинала. Информацията е отразена както от руската държавна информационна агенция ТАСС, така и от украинската УНИАН.

Според данните, Даря Дугина е загинала, след като колата, която е шофирала, се е взривила на път в Подмосковието. Андрей Краснов, ръководител на движение "Руски хоризонт", твърди пред ТАСС, че колата е на Дугин. В УНИАН съобщават, че Дугин е трябвало да бъде в автомобила, но в последния момент решил да пътува в друга кола. Краснов пък коментира, че или Дугин, или и двамата са били мишена.

Информацията в медиите е за "взрив в движение", а по-късно руските власти потвърдиха, че Дугина е загинала след поставена в колата ѝ бомба.

Дугина е считана за верен последовател на баща си, има съавторство на книга за подпалената от Путин война в Украйна със заглавие "Книгата Z". За войната в Украйна Дугин каза следното преди време: "Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени целите в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде".

По-късно стана ясно, че Дугин е приет в болница, след като е видял какво се е случило с дъщеря му.

ОЩЕ: Съветник на Путин: Ако загубим тази война, целият свят ще избухне в огън

ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес