Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доминик-Строс Кан пак отива на съд

04 февруари 2016, 08:40 часа • 1981 прочитания

Във Франция е подаден нов иск срещу бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан. Вносител на иска се явява 60-годишният инженер Ален Юрбаш и съпругата му.

В края на август 2014 г. те вложили 1.14 млн. евро в увеличаването на капитала на финансовата компания Leyne, Strauss Kahn & Partners /LSK/ Доминик Строс-Кан е неин съучредител и един от двамата ръководители. Вторият е израелският бизнесмен Тиери Лейн. Той се самоуби след банкрута на LSK. Искът е срещу двамата ръководители на компанията, пише БГНЕС.

Според Юрбаш ръководството на LSK, което се е обърнало към него с предложение за изгодно влагане на пари, е действало чрез измама, скривайки реалното състояние на нещата - дружеството е обявено в несъстоятелност няколко месеца по-късно. В резултат на краха на LSK Юрбаш напълно изгубили вложените средства. Те внасят иск за измамни машинации в престъпно съучастие, злоупотреба с доверието, разпространение на лъжлива информация чрез парижкото отделение на европейската фондова борса "Евронекст", на която се котирали акциите на LSK.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес