Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дядовци: Оплаквания, че в руската армия новите войници са все по-стари

11 октомври 2024, 11:01 часа • 1304 прочитания

Броят на професионалните руски войници, които са над 45-годишна възраст, се увеличава. Специално в Москва половината от всички нови доброволци, подписващи договор за професионална служба в руската армия, са на възраст 45 и повече години. Това пише руското издание "Верстка" на база данни от свои източници - сред военните, в руския парламент и в московското кметство.

Руски депутат споделя пред медията, че руските военни се оплакват от липсата на млади хора, желаещи да воюват и показва чат кореспонденции за докзателство: "Сега целият личен състав са дядовци", "50% от тези в нашето направление са старци, косят ги (като жито)".

Още: Спалня, плазми и сауна: Луксозната землянка на руски командир на фронта, построена от подчинените му (ВИДЕО)

Офицер от руските ВВС, който сега служи в Херсонското направление, споделя, че 40% от частите там са попълнени с войници на възраст над 50 години. "От новите три четвърти са стари", добавя той.

Източник на "Верстка" от кметството в Москва споделя, че през август, 2024 година, доброволците за професионална служба в руската армия са почнали да стават все по-възрастни, имало немалко, които са на 60 години. По думите му в началото на годината средната възраст на новобранците е била около 40 години, сега е около 50. Друг събеседник в кметството потвърди, че в Москва през последните месеци делът на доброволците над 45 години се е увеличил и достига половината от общия поток кандидати.

Още: И рускините на война: Губернаторът на Белгород поощрява (ОБЗОР - ВИДЕО)

Източник: "Верстка"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес