Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дьо Кабан: Франция няма да промени политиката си към емигрантите

07 януари 2015, 19:57 часа • 18462 прочитания

Атаката срещу френското издание „Шарли Ебдо”, при която загинаха някои от водещите журналисти и карикатуристи на страната, няма да промени политиката на Париж спрямо имигрантите. Това коментира в студиото на bTV посланикът на Франция в България н.пр. Ксавие дьо Кабан.

Той беше категоричен, че в страната има хора, които имат радикални идеи, но те са родени като французи – католици или мюсюлмани. Напомнени бяха и информациите, че стрелците от редакцията на „Шарли Ебдо” са говорели френски без акцент, което според него е показателно.

Дипломатът обясни, че за момента няма информация за това кой стои зад атаките. Той допълни, че не знае как се развива разследването на трагедията.

"Видях реакцията на един имам в един малък град близо до Париж. Той каза, че това няма нищо общо с неговата религия, че хората, които са направили този атентат, са продали душата си на Дявола. Това значи, че повечето религиозни хора са против този атентат”, коментира дипломатът.

Според него загиналите днес са известни лица в страната и винаги са показвали смелост и готовност за борба против омразата.

Дьо Кабан допълни, че екстремистите „са решили да унищожат свободата на пресата чрез атентата срещу тези журналисти”. Той благодари на българския народ и неговите политици за солидарността след трагедията.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес