Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да сложат поли и да сменят имената си на женски - как ще наказват нежелаещите да воюват руснаци

14 октомври 2022, 12:47 часа • 2345 прочитания

Привържениците на войната срещу Украйна в Русия обмислят какви наказания да приложат към мъжете, които отказват да отидат на бойното поле. 

Преди дни чеченският лидер Рамзан Кадиров се обърна към мъжете, които напускат Русия и  ги посъветва да сложат поли: "Тези страхливци съветвам да сложат поли и да сменят имената си на женски. Макар че жените в нашата история са имали мъжеството да се сражават до край наравно с мъжете."

Кадиров допълни, че всеки руснак е длъжен да изпълни дълга си и да предложи полезни в боя навици, независимо, че в страната е обявена "частична мобилизация".

На 14 октомври депутатът от Кримския регион Михаил Шеремет предложи хората, които искат да избегнат "частичната мобилизация" да бъдат лишени от правото да работят в държавната администрация. Депутатът възнамерява предложението му да бъде разработено в законопроект, съобщи Лента.ру.

"Не смятам за целесъобразно да се вкарва насила човек в армията или да се забрави на всички избягали от мобилизацията да се върнат обратно. Ако не искат да отстояват и защитават границите на родината си, то нека знаят, че на тях вече никой не разчита", каза Шеремет.

ОЩЕ: Руски данни: Безвъзвратните загуби на руската армия възлизат на 90 хил. души

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес