Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британското посолство в Москва отказа да използва новия си адрес след като той бе преименуван в чест на ЛНР

07 юли 2022, 11:11 часа • 2032 прочитания

Британското посолство в Москва обяви, че няма да се съобрази с решението на руските власти площадът пред британската дипломатическа мисия да носи вече името "Площад на ЛНР" в чест на самопровъзгласилата се Луганска народна република. От посолството на Обединеното кралство в Русия са категорични, че ще продължат да използват старото име, което е ул. Смоленская набережная №10. Това съобщават руски медии.

Указът за преименуването на площада бе подписан на 5 юли от кмета на руската столица Сергей Собянин.

По-рано градската управа на Москва преименува и площада до сградата на посолството на САЩ в Русия на „Площад на Донецката народна република“. 

Руските власти също така обявиха, че първият дипломат на Русия Сергей Лавров ще вземе участие на 12 юли в церемонията по откриването на посолството на Донецката народна република (ДНР) в Москва. В събитието се предвижда да участват единствено официални представители на Русия, Сирия, Луганската народна република (ЛНР), Република Абхазия и Южна Осетия (всички те също самопровъзгласили се за републики и само частично признати). С други думи само тези държави или квазидържавни образувания, които са признали сепаратистката република на територията на Украйна.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес