Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британското кралско семейство помага на украинските бежанци

21 май 2022, 18:55 часа • 3145 прочитания

Представители на британската управляваща династия на Уиндзорите помагат на украинските бежанци, като им осигуряват необходимото жилище, съобщи в. Daily Express в събота.

В момента в Обединеното кралство съществува т. нар. спонсорирана схема за убежище за украинци: за това те трябва да имат покана от лица, благотворителни организации или общности, които гарантират на бежанците техния подслон директно или заплащат за тях отделно жилище.

В същото време правителството плаща 350 паунда ($449) на месец на британците, които приемат бежанци. Над 100 000 британци вече изразиха желание да приемат украински бежанци, включително актьорът Бенедикт Къмбърбач и министърът на транспорта Грант Шапс.

Daily Express доуточнява, че няма информация кой точно от кралското семейство участва в подпомагането на украинските бежанци.

„Помагаме по различни начини, но ще се въздържаме от допълнителни коментари“, се казва в изявление на Бъкингамския дворец.

По-рано стана известно, че кралица Елизабет II, наследникът на трона принц Чарлз от Уелс и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол, както и херцогът и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт са направили дарения на хуманитарни организации, участващи в подпомагане на бежанци.

Следете НА ЖИВО: Войната в Украйна

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес