Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бриджит Макрон ще бъде първа дама, но неформално

17 август 2017, 13:55 часа • 5621 прочитания

Бриджит Макрон, съпругата на френския президент Еманюел Макрон, заяви, че ще приеме ролята на първа дама, но неформално, след като Елисейският дворец се отказа от идеята за въвеждане на специален статут и отделяне на средства за издръжката й. Този план бе отложен в лицето на враждебна онлайн петиция.

Говорейки за "Ел" в първото си интервю след избирането на съпруга си през май, 64-годишната бивша учителка се пошегува за възрастта на младия лидер - 25 години по-малко от нейните - и говори блестящо за брака им.

"Както всички преди мен, ще поема обществената си роля", каза тя пред списанието, чийто брой ще излезе в петък. Съпругата на Макрон се обяви в полза на прозрачността за дейностите на първата дама.

"Ще публикуваме срещите и ангажиментите си на уебсайта на президентството, така че френският народ да знае точно какво правя", каза тя.

"Когато чета за нас, винаги имам усещането, че това е историята на някой друг, защото нашата история е толкова проста”, продължи първата дама, цитирана от БГНЕС. "Ако не бях направил този избор, щях да пропилея живота си", сподели още тя.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес