Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бомба евакуира един от най-известните плажове в Барселона

25 август 2019, 18:10 часа • 9263 прочитания

Летовниците на един от най-популярните плажове в Барселона – Сан Себастиян бяха евакуирани заради сигнал за бомба в морето, съобщават испански медии.

Районът е отцепен поне до утре, когато се очаква да пристигнат специалисти и да деактивират устройството. От испанската гражданската гвардия предполагат, че бомбата е от времето на Испанската гражданска война. Според други мнения тя може да е от Втората световна война, пише БГНЕС.

Бомбата, която се намирала на 3 м дълбочина и на 25 м от брега, е открита случайно от водолаз, който плувал в района.

През юли водолази откриха бомба от Втората световна война на няколко десетки метри от брега в района на буя на Приморския плаж в Ялта на Кримския полуостров. По предварителни данни, тя е тежала около 240 кг. На място са извикали група за разминиране от Севастопол, припомня News.bg.

През юли 2018 г. посетители на плаж в южна Франция откриха устройство от времето на Втората световна война. Снарядък е открит на плаж на Тори. Диаметърът на бомбата е 20 см, дължината - около 1 м. На място са били сапьори, за да взривят снаряда. Плажът е проверен за наличие и на други бомби.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес