Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белгийски войници устроили оргии по време на антитерористичната операция

30 декември 2015, 14:11 часа • 6975 прочитания

Редица белгийски медии, по-конкретно изданията La Dernière Heure и De Standaard, съобщиха за оргии по време на провеждането на антитерористичната операция в Брюксел, предава Politico.

В оргиите участвали осем войници и две служителки на полицията. Инцидентът станал в полицейския участък на комуната Гансхорен, която се намира недалече от селището Моленбек – мястото на основните антитерористични мероприятия.

Както изяснили журналистите, за двете седмици на провеждане на спецоперацията полицейският участък в Гансхорен бил превърнат в импровизирана казарма, където се разположили прехвърлените в столицата войници. Общо в помещенията на участъка пребивавали 20 души. Води се вътрешно разследване.

Спецоперацията в Белгия бе проведена след терористичните актове в Париж и неговите предградия, извършена на 13 ноември. При терористичните атаки загинаха 130 души.

След парижките терористични актове в столицата на Белгия бе повишено нивото на терористична заплаха. В Брюксел, в продължение на седмица, тя остана най-висока.

В града започнаха операции по залавяне на причастни към организацията на терористичните атаки в Париж, отговорност за които пое групировката „Ислямска държава“.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес