Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Беларуските граничари пак се оплакаха: Жертви сме на психологически натиск от украинските ни колеги (ВИДЕО)

06 април 2023, 13:03 часа • 2679 прочитания

В някои участъци на украинско-беларуската граница се появиха екрани, инсталирани от украинските граничари, които излъчват кадри от войната - по-специално от Буча и моменти от атаки на украински градове.

Излъчва се също и призивът на президента Володимир Зеленски към беларусите да не участват във войната, съобщава беларуската държавна агенция Белсат.

По-рано беларуски граничари от граничния пункт "Глушкевичи" също се оплакаха от "психологически натиск" от страна на украинските им колеги. Те разказаха за манекен, облечен в руска военна униформа, който украинците са закачили на едно дърво, намеквайки че това ще е съдбата на всеки, нападнал страната им. "Обесеният" манекен, наречен от украинците Валери, вся доста смут сред беларуските граничари. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Беларуските граничари се жалват, че украинските им колеги много ги дразнят (ВИДЕО и СНИМКИ)

Междувременно беаруски медии съобщиха, че в отговор беларуските гранични служители са разлепили плакати с надпис: „Ще помогнем на Украйна да открие истинските окупатори“ на фона на американското знаме.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес