Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барове и ресторанти на закрито в Ирландия - само за ваксинирани

29 юни 2021, 19:50 часа • 1843 прочитания

Ирландия ще ограничи посещението на заведения на закрито и достъп ще имат само онези, които са напълно ваксинирани или преболедували от COVID-19. Това заяви днес премиерът Михол Мартин, цитиран от 24 часа. Тази стъпка е част от по-предпазлив подход към смекчаване на ограниченията заради опасения от разпространение на варианта Делта на коронавируса.

Мартин каза, че обслужването на клиенти в заведения на закрито ще бъде възобновено идния понеделник, както бе планирано, но ще бъде отложено до въвеждането на нова система за сертифициране на ваксинациите. "Връщането към други дейности на закрито, включително в хотелиерския и ресторантьорския сектор, ще бъде отложено заради по-лесното предаване на варианта Делта", каза Мартин. Най-сигурният начин сега да има връщане към дейностите на закрито в този сектор е да се ограничи достъпът до тях само до онези, който са напълно ваксинирани или са прекарали COVID-19, допълни премиерът.

Ирландия ще е една от първите страни в Европа, въвела подобни мерки. Москва наложи подобни ограничения вчера. Баровете, ресторантите и кафенетата бяха затворени в Ирландия през по-голямата част от последните 16 месеца, в края на декември бе наложен последният засега национален локдаун в страната. Посещаването на заведения на открито е разрешено от 7 юни, отбелязва Ройтерс.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес