Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албания се присъединява към Специалния трибунал за разследване на руските престъпления: Кулеба

28 февруари 2024, 17:15 часа • 1195 прочитания

Албания е готова да се присъедини към основната група по въпросите на Специалния трибунал, който разследва престъпленията на Русия срещу Украйна. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в социалната мрежа Х след преговорите днес в Тирана с албанския си колега Игли Хасани.

"При първото ми посещение в приятелска Албания се срещнах с министъра Игли Хасани. Благодарих на Албания за нейната твърда подкрепа и солидарност с Украйна", пише Кулеба. Той уточнява, че са дискутирани начини за укрепване на сътрудничеството в областта на отбраната, с особен акцент върху артилерийските боеприпаси.

Еди Рама - Путин атакува целия ЕС и не всички разбират това

Същевременно албанският премиер Еди Рама заяви, че се притеснява от факта, че не всички днес разбират, че Путин атакува не само Украйна.

"Това е атака срещу демократичната общност и е най-безмилостното, открито предизвикателство към цялото съществуване на Европейския съюз", посочи той.

"Не е нужно да си играем с огъня, трябва да имаме ясна позиция за Украйна, защото не става въпрос само за Украйна - става дума за нас", добави Еди Рама.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес