Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самарас: Ще играем за 11 милиона гърци

19 юни 2012, 21:59 часа • 1503 прочитания

Гърция се подготвя за четвъртфиналния мач срещу Германия в петък в Гданск, а феновете на тима вече скандират лозунги срещу германския канцлер Ангела Меркел. В същото време гръцките национали заявиха, че не бива да се смесват политиката и спорта, предаде БЛИЦ.

"Футболът е само една игра. Ние ще играем, защото обичаме футбола, нищо друго. Постигнахме целта си - да се класираме на четвъртфиналите. От сега нататък каквото и да стане няма значение. Искаме просто да се наслаждаваме. Ако преминем четвъртфиналите, това ще бъде невероятно", заяви нападателят на Селтик Йоргос Самарас.

Мачът между двете страни ще се играе няколко дни след парламентарните избори в Гърция. Страната е във финансовата криза и сурови мерки за икономии, наложени от Германия и други кредитори на еврозоната.

"Ние не играем за себе си, а за страната - за 11 милиона души, които чакат нещо хубаво. Те излязоха по улиците да празнуват, когато победихме Русия. И ние сме много, много щастливи от това", коментира още Йоргос Самарас. "Този мач е предизвикателство за нас, защото знаем кои са нашите съперници" каза Кирякос Пападопулос, 20-годишният защитник на германския тим Шалке 04. "Това е специален мач за мен, защото играя в Германия. Познавам добре играчите на Бундестима", добави Пападопулос.

Редактор: Яна Баярова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес