Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВУ "Колеж по телекомуникации и пощи" започва прием на студенти

24 април 2012, 10:33 часа • 53505 прочитания

За втора година във ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи“ предстои прием на студенти по специалността „Телекомуникационни мрежи“. Заедно със специалностите „Телекомуникационна информатика“, „Безжични комуникации“  и „Мениджмънт и информатика в телекомуникациите и пощите“, профилите на подготовка, които се преподават единствено тук в страната, стават четири. Това е най-краткосрочното обучение за придобиване на висше образование /6 семестъра/ за ОКС бакалавър  в професионално направление според Европейската конвенция /Болоня 1999 г./.

Бурното развитие в сферата на телекомуникациите и куриерските услуги през последните години до голяма степен предопределя и фактът, че над 80% от студентите, завършили ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи“, работят по специалността си. Вероятно  влияние оказва и доброто ниво на доходи в тези сектори, поради което те са предпочитани от младите хора.

ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи“ е наследник на основаното с указ на княз Александър I  на 21.12.1881 г. училище и вече навърши 130 години. То, заедно с Военно-морското училище, Варна са първите две училища в България, обучаващи след  завършено средно образование. Същевременно, обучението и придобиваната квалификация са не само съвременни, но и конвертируеми – ВУ „Колеж по телекомуникации и пощи“ е съосновател на консорциума  SEMEISTVО, обединяващ университети от Германия, Испания, Франция, Словакия, Унгария и Русия, което дава възможност и за продължаване на  обучението  там.

Висшето училище „Колеж по телекомуникации и и пощи“ създава нови възможности за реализация.  Старе се да обвърже образованието с практическите дейности и да предостави възможност на дипломантите си да работят по специалността. Това  според ръководството е отговорното отношение – учиш хората на нещо и то трябва да се приложи ефективно.

За първи път тази година във ВУ „КТП“ може да се подават документи за кандидатстване по електроонен път. Всеки, който иска да гради кариера в сферата на най-бързо развиващите се отрасли – телекомуникации и куриерски  услуги, може да получи необходимото познание във ВУ „КТП“

Aктуална информация за учебната 2012/2013 г. - www.hctp.acad.bg

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес