Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уеб-базираната система ще съдейства за кариерното развитие на преподавателите в УНСС

28 април 2014, 14:55 часа • 31131 прочитания

Уеб-базираната система ще съдейства за кариерното развитие на преподавателите в УНСС. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Проф. д-р Валентин Гоев, заместник-ректор по научноизследователската дейност на УНСС, и ръководител на проект:

"С лице към новите предизвикателства на времето: модерна система за кариерно развитие на преподавателския състав на Университета за национално и световно стопанство".
Проф. Гоев заяви, че основна на уеб-базираната система е създаването на възможност на ръководството и на всички преподаватели в университета да получават бърза и точна информация за постигнатото кариерно развитие във всеки един момент.

„Предвидили сме модул за въвеждане на всички курсове за допълнителни квалификации на преподавателите, които ще участват в оценката на кариерното им развитие. Друга основна част от системата дава възможност за прогнозиране в средносрочен и дългосрочен период на възможностите за придобиване на по-висока академична длъжност на базата на количествени и качествени критерии за компетенциите на преподавателите”, обясни проф. Гоев.

По думите му основно предимство на системата е нейната обвързаност с други съществуващи университетски системи, съдържащи информация за човешките ресурси в университета, научните публикации и научноизследователската дейност, като ще се използва създадената до момента база от данни. Проф. Гоев изтъкна още, че системата ще позволява изготвянето на справки и прогнози за развитието както на всеки един преподавател, така и на катедри, факултети и на университета като цяло.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес